2014. július 18., péntek

Nyulász Péter: Ciprián (Helka 2.)

Eredeti cim: --
Forditás: --
Kiadás: Betűtészta, 2014
Oldalszám: 288
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy már nem túl kicsi kislány, aki még mindig úgy viszonyult a mesékhez, mint kiskorában. Éppen ezért, mikor egyszer, egy szép nyári napon meglátott egy Helka cimű mesekönyvet, azonnal magának akarta tudni. És csalódott, de arra fogta, hogy kinőtte ő már ezeket a meséket.

Mikor aztán egy évvel később, anyukája könyvesboltjában meglátott egy könyvet Ciprián cimmel, megragadta, hazavitte, és bár lett volna esze, és megsütötte volna ahelyett, hogy elolvassa!

Egy világ dőlt össze benne...

Nem a korral volt a probléma. A mese nem olyan jó, senkinek... Ciprián megy (kérdés, mikor lett szerelmes???), itt eszik, ott eszik, itt egy probléma - hupsz itt két sorral később megoldódik - hupsz mi is van? Se füle, de farka...


A történet nem sok, Ciprián elindul, hogy húgát a gonosz Zemúr karmai közül kiszabaditsa. Össze-vissza barangol, keres, kutat, szerelmes lesz (hol???), megtalálja, ünnepelnek, esznek, esznek, esznek és esznek.

Komolyan, hogy birnak ennyit enni???

Nem tudok annyira rossz pontot adni neki, mint ez alapján számitani, mert egyszerűen nem tudom azt mondani rá, hogy rossz, mert aranyos, és nem tudok beszélgetni a 12 éves énemmel, és nem tudom ő mit mondana,m de a 19 éves énemnek annyira nem jött be...

2,5/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése