2012. március 19., hétfő

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt (Csitt, csitt 1.)

Eredeti cím: Hush Hush
Fordító: Farkas Orsolya
Kiadás: Könyvmolyképző, 2010
Oldalszám: 360
Fülszöveg: EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

Vélemény: Ez a könyv nem volt egy nagy durranás, de mondjuk rossz sem. Többre számítottam, be kell vallanom, azok után mekkora kereslet volt a második részre és mennyien ajánlották az elsőt. Kicsit csalódtam.

A szereplőknek nem igazán volt személyiségük, igazán senkit nem tudtam megszeretni, vagy megutálni, de ezen talán a második kötet segít majd. Úgy éreztem, ha az írónő tovább húzza az izgalmakat, és hagyja, hogy jobban megismerjük a szereplőket, még megéri az öt pontot. Így viszont csak elment.

Az alap, a bukott angyalok, kicsit mint a Twilight-ban, le volt rendezve az internettel. Nora rákattintott az első kidobott linkre, ami kijött az “angyalszárny hegek”-re, vagy valami hasonló, és abból mindent meg is tudott. Bella ettől annyiban különbözik, hogy ő egy kicsit többet kutatott. Aztán vannak még ilyen Twilight-dolgok, pl. Folt és Nora a biológia órán ismerkednek meg, ahol padtársak lesznek, elhangzik a “-Félsz tőlem? – Nem.” párbeszéd, és Nora egyszer majdnem elájul, és akkor ugyan azt az okos tanácsot kapja Folttól, mint Bella kapott Edward-tól. Oké, azt kell csinálni, de a körülmények is elég hasonlóak voltak.

Folt eredeti szándéka – mint ahogy megtudjuk -, hogy megölje Norat (Edward esetében ez ösztön), de aztán jön a szerelem (Folt esetében inkább úgy tűnt, a testi vágy), és meggondolja magát. Van egy rész, mikor Nora üvegszilánkokba esik, és mikor Folt kocsit akar lopni, Nora szentbeszédet tart neki arról, hogy ez nem helyes. Ez is ismerős, nem?

Van egy megemlítés, miszerint Foltnak ez csak a beceneve, de ez az infó itt elavul, többet nem nagyon jön fel, pedig engem érdekelne, akkor mi az igazi neve. Egyébként ha egy bukott angyal szárnyainak a helyéhez nyúlsz, a bukott angyal emlékeibe kerülsz. Ez nekem kicsit sok volt.
Viszont a jó mozdulatokról is akkor. Tetszett, ahogy Jules karaktere alakult, és hogy mi lett belőle. Az írónő szerintem remekül megjelenítette a félelmet. Mikor az elején Nora a kinti zajoktól fél, végre nem felugrik bátran megnézni, mi az, hanem a fejére húzza a takarót, és fél. Ez nagyon tetszett, hisz én is ezt szoktam csinálni! :)

Szóval röviden ez egy könnyű, nem túlzottan romantikus, de nem is semleges regényke, ami tulajdonképp még néhány helyen érdekes is. Jár neki a négy pont, mert lefoglalt :)

3,5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése