2014. május 4., vasárnap

Sarah Alderson: Hunting Lila

Eredeti cim: --
Forditás: --
Kiadás: Simon & Schuster, 2011
Oldalszám: 318
A történet (és a fülszöveg) szerint Lila két hatalmas titokkal kell, hogy együtt éljen. Az egyik, hogy képes tárgyakat mozgatni anélkül, hogy hozzájuk érne, de a másik, ami talán még ennél is fontosabb, hogy mióta az eszét tudja, szerelmes a bátyja legjobb barátjába, Alexbe. Mi lehetne ennél fontosabb, nem igaz? 

Oké, hagyjuk most az újboli siránkozásaimat arról, hogy nincs egy valamirevaló karakter ezekben a mai bugyuta tiniregényekben, aki ne lenne halálosan szerelmes, és ne gondolná úgy, hogy egy pasi oldja majd meg a harmadik világháború minden nézeteltérését! Ezek a lányok miken nőttek fel? Hol vannak azok a szereplők, akiknek nem az életcéljuk beleszeretni egy, vagy méginkább két pasiba, majd két siránkozás között megoldani egy hatalmas, globális problémát? Azokat akarom látni, akik mindezt egy férfi és egy hisztiroham nélkül képesek megtenni! Na, ennnyi. 

A történet alapvetően amúgy nem rossz. Sőt, kifejezetten tetszett, leszámtva néhány apróbb hibát (khm, Lila). Lila 18 éves, az apjával él Londonban, vagy valahol angliában, miután a férfi elráncigála őt oda az anyja halála uán. Lila bátyja, Jack (ha jól emlékszem, hű, de ciki...) Californiában maradt Alexel, ahol egy titkos alakulatnak dolgoznak valami szupertitkos ügyön. Egy apró baleset után Lila rémülten pattan repülőre, és röpdös át az óceán fölött,, hogy menedékre leljen náluk, de a terve orántsem úgy sül el, mint tervezte. 

Ez egy érdekes, nagyonbrit nyelvezetű, de mégis amerikai történet, amit felhőtlenül tudtam volna élvezni, ha nem kell Lila-t hallgatnom folyamatosan. Mert mikor a vége felé izgalmassra fordultak a dolgok, már késő volt, nem tudott annyi mindent rám zúditani ilyen rövid idő alatt a könyv, mint azt szerette volna. De mégis maradt valami előle, ami miatt nem mondom, hogy szörnyű volt. Csak... Idegesitő, tény, de lehet, hogy most már ideje lenne valami jó könyvet olvasnom, mert lehet, hogy ha nem lene tele a fejem ilyenekkel, még jobban élvezném. De igy csak bosszantanak... 

3.5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése