2013. december 8., vasárnap

Különleges könyvet egy különleges ünnepre!


Megkésve bár, egy elcsúszott nap után én is megírom a rám eső bejegyzést :) 
Sokat gondolkoztam, @domimi által meghirdetett adventi blogturnéra mégis milyen bejegyzést írjak, miről szóljon, könyvről? Vagy csak valami kedves történetről. Aztán beugrott, hogy tudom én ötvözni a kettőt is! 

Én Waldorf iskolába járok, és itt szokás, hogy a 12. osztály készít egy mesekönyvet, aminek a bevételéből egy külföldi osztálykirándulást finanszíroznak. Ez csak egy projekt a sok közül, hatalmas odafigyelést és munkát igényel, mi pedig még fele annyian is vagyunk, mint egy átlagos osztály, így duplán megviselt minket. 
Hatalmas, nehéz munka után azonban a Márton napi bazárra elkészült a könyv! Mindenki simogatta, örült neki, nézegette, pedig már láttuk korábban is. Elvégre azért majdnem mindenki benne volt, ha még csak mint külső lelkierő-tartó is. A mesék kiválasztásától az illusztrációkon át a nyomdai előkészületekig minden a mi dolgunk volt, és nem kellett csalódnunk az eredményben!

(erről, és más projektjeinkről itt olvashattok még egy interjút: http://fengshuitrend.blog.hu/2013/11/13/waldorf_diakok_designer-_es_mesekonyvkiado_szerepben#more5631625)

A mesekönyv hat mesét tartalmaz, mindegyik más-más néptől származik. Ezen kívül a keletkezés/teremtés köré épült az egész, található benne mese az északi fény születéséről, de a holland facipőről is. Ugyan öt kontinens meséit válogattuk össze, mégis hat került a könyvbe, innen is a cím: Elmeséljük... öt kontinens hat meséje. 

A könyv mellé készítettünk hangoskönyvet is, szintén rengeteg munkával, de ennek az eredményével is elégedettek vagyunk! 

(a Facebook-oldalon rendelni is tudtok: https://www.facebook.com/otkontinenshatmeseje?ref=br_tf)

Azért gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben erről írok, mert ez abszolút szívet melengető dolog, ami így karácsonyhoz közeledve egy fontos dolog. Ráadásul ajándéknak ez a könyv egy kisgyereknek tökéletes, egyedi, kreatív, biztos hogy ilyen nincs a polcon még, és nem mellesleg még az osztálykirándulásunkat is támogatná :) Külön karácsonyra ajánljuk mindenkinek! 

nekünk ez a könyv sokat jelent, remélem, másoknak is tetszik az iskolánknak ezen szokása, és mindenkinek nagyon boldog adventi időszakot kívánok ezzel a kedves kis történettel! 

Három kis ízelítő: 

A borító
A csillagok születéséről
Kéz, Láb, Has

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése