![]()  | 
| funzine.hu | 
Hozzávalók:
Alap:
14 dkg vaj
24 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 citromból nyert citromhéj
4 db tojássárgája
1 ek lekvár/ dzsem (kenésre a krém előtt. bármilyen jöhet.)
Krém:
14 dkg dió (helyettesíteni lehet mandulával is)
20 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg dió (helyettesíteni lehet mandulával is)
20 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: 
        
- Öntsük az alap hozzávalóit egy tálba (a vajat kicsit olvasszuk meg), majd gyúrjuk össze egy gombócba.
 - Terítsük szét egy tepsiben, majd kenjünk rá lekvárt vékonyan.
 - Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből.
 - Keverjük bele óvatosan a diót és a porcukrot
 - Öntsük a masszát a tészta tetejére, majd tegyük a sütőbe.
 
Ennyi is lenne, az én verzióm így néz ki:


Nagony guszta lett!
VálaszTörlés