funzine.hu |
Hozzávalók:
Alap:
14 dkg vaj
24 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 citromból nyert citromhéj
4 db tojássárgája
1 ek lekvár/ dzsem (kenésre a krém előtt. bármilyen jöhet.)
Krém:
14 dkg dió (helyettesíteni lehet mandulával is)
20 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg dió (helyettesíteni lehet mandulával is)
20 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- Öntsük az alap hozzávalóit egy tálba (a vajat kicsit olvasszuk meg), majd gyúrjuk össze egy gombócba.
- Terítsük szét egy tepsiben, majd kenjünk rá lekvárt vékonyan.
- Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből.
- Keverjük bele óvatosan a diót és a porcukrot
- Öntsük a masszát a tészta tetejére, majd tegyük a sütőbe.
Ennyi is lenne, az én verzióm így néz ki:
Nagony guszta lett!
VálaszTörlés