2013. június 29., szombat

DIY: Macaron

Igen, én is beleestem a macaron csapdájába, mely nem ereszt, míg el nem készíted jól. Én háromszor (vagy négyszer, nem emlékszem pontosan) próbálkoztam elkészíteni ezeketaz apró, drága és rettenetesen ízletes finomságokat, és mindig volt valami baja - talpacskája meg nem. Néha előfordult, hogy egy-két darabnak lett, de akkor nem tudtam őket leszedni a sütőpapírról, stb. De most, a legutóbb próbálkozásnál, és nem tudom, mit csináltam másképp (ráadásul az elemek is ellenem voltak), de SIKERÜLT! Igen, elkészítettem életem eső tökéletes talpas macaronját! Vigyázz, világ, innentől nincs megállás!

Én Latsia receptjével próbálkoztam ezúttal, és nem tudom, ennek a receptnek köszönhetően, vagy valami más miatt sikerült-e, de azt hiszem, a jövőben maradok ennél a verziónál.

Tehát Latsia receptje:

Hozzávalók:
  • 12,5 dkg mandula
  •  25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje
  • 8dkg kristálycukor
  • ételszínezék 
Elkészítés:

Először ledaráltam a mandulát, majd a porcukorral együtt egy agy tálba szitáltam. Elkezdtem felverni az előtte két napig hűtőben pihentetett tojásfehérjéket, majd mikor már kezdett összeállni, hozzá adtam a kristálycukrot, és addig vertem tovább, míg egészen kemény nem lett. Ekkor hozzá adtam az ételszínezéket, még egy kicsit vertem, és hozzáforgattam a mandulás-porcukros keverékhez. Óvatosan összeforgattam, majd megpróbáltam kinyomni belőle a levegőt. Ezután nyomózsákba töltöttem, sütőpapírra kinyomtam őket, és hagytam megszáradni a tetejüket. Na, ez nem következett be, az idő is nedves volt, így előkaptam a hajszárítót, és addig lengettem fölöttük, míg nem ragadtak, ha hozzájuk értem. Ekkor beraktam az előmelegített, NEM légkeveréses, 160 fokos sütőbe, és kb 12 perc alatt megsütöttem őket. És kész is, már csak a krém kell bele, de az abszolút tetszőleges, bármi lehet :) 

Nekem így sikerült: 




6 megjegyzés:

  1. Ó de kis cuki <3 Én még nem is mertem velük próbálkozni eddig, de lehet kipróbálom majd ezt a verziót. Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓ, ezek gyönyörűek, én is próbálkoztam a macaronnal már: http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2013/02/jill-colonna-akarom-mert-makaron.html
    A zöldnél túl kemény volt a hab a seszínűnél meg kevés volt a festék. Azóta már (természetesen) sokkal szebbek sikerülnek...:))
    Te mit tettél bele tölteléknek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a tieid hatására akartam megszerezni ezt a könyvet! :) Nagyon helyesek! Tölteléknek én valami mindentbele-izét csináltam, ami leginkább a pudingra hasonlított: vaj, kakaópor, tej, pici liszt, cukor, és az egész összefőzve :)

      Törlés
  3. Tényleg? :))) És azzal a recepttel nem sikerült, ami benne volt? A töltelékre azt hittem, hogy valami sűrű.. mondjuk ribizli lekvár ..nyami:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A konyvet azota sem sikerult megszereznem meg, igy az abban levo receptet.nem lattam, de nagyon szeretnem elolvasni :)

      Törlés