2012. június 5., kedd

Cecily von Ziegesar: Hot Girl 1 – 2



Az ok, amiért együtt írok a két könyvről nem más, mint hogy teljesen összefolyik a fejemben, olyan rövidek. Valahogy így egyben könnyebb értékelni most.

Szóval, az egész történet a Bad Girl nevű könyvsorozatból (vagy Gossip Girl angolul, és a TV sorozatban is) ismert Jenny Humphreyról szól, aki a Waverley bentlakásos iskola növendékeként kezdi az évet. Nem indul minden jól, hisz kiderül, fiúként regisztrálták, nincsen szobája. Várnia kell, míg végül az előző év végén elbocsátott Tinsley helyét meg nem kapja Callie és Bett mellett a Dumberton 303-ban. Jenny rettenetesen szeretne Új Jenny lenni, aki sikkes, sikkes emberekkel spanol és sikkes bulikba jár. Eleinte úgy tűnik, ez sikerül is neki, de mikor érzéseket kezd táplálni Callie pasija, Easy iránt,  és úgy tűnik, a fiúnak sem közömbös a lány, elindul a harc, de persze csak csendben, hogy kívülről megmaradjon a mosoly látszata.


Eredeti cím: The It Girl
Fordító: Bartók Júlia
Kiadás: Ulpius-ház, 2008
Oldalszám: 288
Az első kötet tulajdonképpen, ha jól emlékszem, nem nagyon szól másról mint bulikról, ismerkedésről és epekedésről. Bett egy tanár iránt, Jenny Easy iránt Callie pedig szintén Easy iránt. Mikor már úgy tűnik, Callie nem bírja tovább, kiderül, hogy Tinsley vissza jön az iskolába, és ez az infó az egész iskolát felbolygatja.

A második kötet elején meg is érkezik Tinsley, az ellenállhatatlan, lila szemű szépség, akitől elalélnak a férfiak. Rögtön szervezkedni kezd: először Jennyt pakolja ki egy pótágyra, majd megalapítja a Café Society nevű titkos női társaságot, aminek a lényege a pia és a pasik. Jenny és Easy kapcsolata közben úgy tűnik, fejlődésnek indult, de persze ezt Callie nem nézi jó szemmel, így Tinsley segítségével próbálnak megszabadulni a lánytól.

Tinsley nem csak Jenny kapcsolatát próbálja tönkretenni, hanem Bettét és Mr. Daltonét is – nagyobb sikerrel. A végén persze kiderül, mit művelt a lány, de addigra Bett rájön, hogy az előző pasija kell neki.

Eredeti cím: The It Girl – Notorius
Fordító: Bartók Júlia
Kiadás: Ulpius-ház, 2008
Oldalszám: 318
Nem sokra emlékszem a Bad Girl sorozatból, pedig ha nem is végig, de pár részt olvastam régebben belőle, de az biztos, hogy ez valahogy jobban érdekelt. Mindig is Jenny volt a legérdekesebb karakter
számomra, de főleg a TV sorozatban. Itt kicsit kevésbé érdekes, de sokkal jobban tudtam vele azonosulni. Valahogy minden mozdulata olyan, amit én tettem volna, a megszólalásai, vágyai – ne rólam mintázták véletlenül? :)

A szövegben majdnem minden fejezet után egy-egy chattelés-részlet, vagy e-mail látható, amik által nem csak plusz információkat is kapunk a szereplőkről, de nem is laposodik el a könyv. A fejezet címek pedig a jó waverleys diákok íratlan szabályaiból tevődik össze, amit szintén nagyon élveztem benne.

Egy szóval sajnálom, hogy ezt nem folytatták, így kénytelen leszek angolul megkeresni, hogy folytathassam, mert persze függő vége van, és hát ki nem hagynám a folytatást!
Szerencsétlen csávó! Bizonyára azon gondolkodik, honnan szalasztották ezeket a primadonnát játszó, szemüket rebegtető kislányokat.


4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése