A répatorta számomra egy olyan édesség volt, amit sosem kóstoltam meg - még csak késztetést sem éreztem a kipróbálására. Ám tegnap maradt egy csomó reszelt répa, és édesanyám kérése úgy döntöttem, belevágok. Kerestem egy csomó receptet, összehasonítottam őket, majd pici változtatással elkészítettem az én verziómat. Az eredmény magáért beszél: majdnem az egész elfogyott estére :)
Hozzávalók:
Először lereszeljük vagy daráljuk a sárgarépát, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját (!!!), a cukrot, az olajat, és tulajdonképpen a tojásfehérjén kívül mindent. Majd, ha ezzel elkészültünk, kemény habbá verjük (egy csipet sóval) a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához keverjük. Ezután tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 30 percig sütjük 180 fokon.
A cukormázat a sütés közben is elkészíthetjük, de ráér utána is. Mint már fentebb írtam, mindenből annyit kell tenni bele, hogy még enyhén folyós legyen, de azért ne annyira, mint a víz. Ezt a masszát a kihűlt torta tetejére öntjük, és elegyengetjük. Miután megszáradt, már fogyaszthatjuk is.
És íme, ő lett az enyém:
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg kristálycukor/30 dkg porcukor
- 1,5 dl napraforgóolaj
- 1 cs vanillincukor
- 1 cs sütőpor
- kis fahéj
- porcukor
- citromlé
- forró víz (mindből annyi, hogy sűrű legyen, de még kenhető)
Először lereszeljük vagy daráljuk a sárgarépát, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját (!!!), a cukrot, az olajat, és tulajdonképpen a tojásfehérjén kívül mindent. Majd, ha ezzel elkészültünk, kemény habbá verjük (egy csipet sóval) a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához keverjük. Ezután tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 30 percig sütjük 180 fokon.
A cukormázat a sütés közben is elkészíthetjük, de ráér utána is. Mint már fentebb írtam, mindenből annyit kell tenni bele, hogy még enyhén folyós legyen, de azért ne annyira, mint a víz. Ezt a masszát a kihűlt torta tetejére öntjük, és elegyengetjük. Miután megszáradt, már fogyaszthatjuk is.
És íme, ő lett az enyém:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése