2013. november 28., csütörtök

NaNoWriMo Day 28!


Sajnos nem volt időm arra, hogy folyamatosan, három naponta írjak erről az eseményről, holott azt hittem, lesz. Most sem fogok tudni annyi kárpótlást nyújtani, sok mondanivalóm nincs (habár ez a bejegyzés végén dől majd el, és mint tudjuk, mikor így kezdek egy szöveget, sokat írok).
Lényeg a lényeg:

BEFEJEZTEM! 

Egy bizonyos pontig azt hittem, ennek már lőttek, annyira lemaradtam az írással, az iskola "bekeményített", és semmire nem volt időm, éjjel-nappal tanultam. De egyik nap, egészen pontosan 26-27-én (éjjel írtam, ezért egybefolyik) leültem, úgy döntöttem, felesleges most tanulnom, ez sokkal fontosabb. És írtam, megállás nélkül. Vegetáltam, nem ettem, a mosdót is inkább elkerültem, ameddig lehetett, csak kávéval tankoltam fel, hatalmas termoszokban, és szívószállal ittam, hogy ne kelljen megállnom. 

És sikerült! Még harmincadika előtt! 

El sem tudom mondani, ez mennyire jó érzés, egyszerűen a fellegek felett lebegek már napok óta! Kész! Mármint 50 000 szó. A történethez még kell körülbelül egy fejezet, de be fogom fejezni a hétvégén, ez most már biztos, mert nem hagyom, hogy a győzelem megállítson. És tény, nem tökéletes, ennyi hiba valószínűleg rég volt bármiféle kéziratomban is, de az is tény, hogy ennyi idő alatt talán csak egyszer lettem kész eddig egy regénnyel. Büszke is vagyok magamra, és  a hétvégén, az utolsó fejezet után a javításnak is nekiállok. 

A történet nem egy műalkotás, egy egyszerű, elengedett iromány, amin nem gondolkoztam (sokat) csak írtam, a saját beszéd- és gondolkodásstílusomhoz legközelebb állóan, mintha ennyi ideig ömlött volna belőlem a szó. És be kell vallanom, stílusilag talán ez a legjobb, mert az előző regényeknél mindig igyekeztem  valahogy máshogy írni. Tapasztalatként most leszűröm, hogy sokkal jobb szórakozás a saját stílusomban írni, és kész. Nyílván ezt rajtam kívül mindenki tudta, de sokszor, mikor olvasok egy könyvet, megmarad a stílusa, és akarva-akaratlanul ahhoz hasonlít az is, amit én írok. 

Na de ennek vége! Készüljön mindenki a Sarah-stílusra! 

Végezetül pedig hadd mutassam meg az idei utolsó statisztikai képet: 


2 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Nekem soha nem sikerült volna! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Én is azt hittem a legelejétől kezdve, de aztán láttam, hogy meg lehet ezt csinálni, és tényleg! :D

    VálaszTörlés