2012. január 17., kedd

Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak (Wings 1.)

Eredeti cím: Wings
Fordító: Neset Adrienn
Kiadás: Könyvmolyképző, 2010
Oldalszám: 268

Fülszöveg:  Laurelt egy pillanatra elbűvölte, amit látott. Tágra nyílt szemekkel meredt a képződményre. Ijesztően gyönyörű volt, olyan csodálatos, hogy szavakkal le sem lehet írni. Laurel ismét szembefordult a tükörrel, és szemét a feje körül lebegő szirmokra meresztette. Olyan volt, mintha szárnya nőtt volna.
Mágia és összeesküvés, szerelem és veszély – ebből a nagyszerű regényből kiderül, hogy eddig szinte semmit sem tudtál a tündérek világáról.
Vélemény: Nehéz összehozni most ezt, hisz legalább fél éve olvastam, de megpróbálom előkotorni a memóriámból a részleteket! :)
Először is, nem is tudom, miért vettem meg. Az már kiesik. Biztos tetszett a borítója. Na, mindegy. A történet már nem sikerült olyan jól, mint a borító.
Van ugye Laurel, a főszereplő, akiről annyit tudunk, hogy sosem volt orvosnál, vegán és imádja a Sprite-ot. Ja, és mellesleg gyönyörű. Mikor új iskolába megy, mert elköltöztek a régi házukból, nem sok mindent tudunk meg az ott tanulókról, egyedül David és az ô “baráti köre” az, ami megjelenik, de az írónő nem sokat bajlódott a névadással, egész végig csak így hallunk róluk.
Aztán mikor megjelenik a hátán a “szárny” egészen könnyen el tudja takarni a pólójával, sőt, mikor megmutatja Davidnek, és felhúzza a pólót, valahogy a mellei ugyan annyira lesznek fedettek, mint annak előtte. Ez a részlet nagyon élesen megmaradt, ahogy elképzeltem Laurelt kicsit előre dőlve, hátul póló fel, szárnyai – bocsánat, virágok – elő, és David (aki mellesleg biológia-mániás. Miért ne lenne az?) fölé hajolva vizsgálgatja.
A fogalmazás nem volt annyira borzalmas, bár sokalltam a tőmondatokat, de lényegében a leírásokkal volt probléma csak. Semmi karakterizálás. De az is lehet, hogy mindez csak a fordítónak hála…
A következő dolgokat tanultam meg ebből a könyvből:
1. Ha életemben először látok egy másik, zöld hajú tündért, egyből elbizonytalanodom az érzéseim igazáról, és beleszeretek a fiúba.
2. Ha Sprite-ot iszom, szőke lesz a hajam, ha mohát eszem zöld, és így tovább.
3. Ha egy hatalmas szárny/virág nô a hátamon, nem kell azonnal a szülőkhöz rohanni: jó lesz a frissen megismert osztálytárs is!
Szóval ez a könyv nem nyerte el annyira a tetszésemet. Remélem, a második része kicsit jobban sikerült…
2/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése