2013. január 12., szombat

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 5. – Remény



Eredeti cím: –
Fordítás: –
Kiadás: Ciceró, 2011
Oldalszám: 488
Újabb év repült el, és az igencsak eseménydús nyári szünet után (párizsi látogatás, Reni és Kinga “elmélyült” barátsága, Arnold elköltözése, Zsolti hatalmas átváltozás duci kisfiúból izmos pasivá), a 11/b hangosabban és megzabolázhatatlanabbul tér vissza a Szent Johanna iskolapadjaiba – vagy legalábbis az épületbe. A hierarchia még mindig ugyanaz, a szokások is, de mégis minden más. Arnold helyére új osztálytárs érkezik, méghozzá a félig japán Macu, aki egy kis bonyodalom után, örök barátságot köt Dave-el. Összeköti őket az elektronika, és az Apple imádata :) 

Talán (eddig) a legérzelmesebb kötet. És talán az, amelyikben a legtöbbször leütöttem volna Renit az ostobaságaiért, pedig bevallom, eddig nagyon tudtam vele azonosulni. Azonban itt, ahogy az új kapcsolatok (szerelmi is) kialakulnak, és ahogy ő bénázik, miközben (számomra) egyértelműen érdeklődik iránta Cortez, és (szerintem) egyértelműen nem veszi észre Reni! Komolyan, egy csomó olyan jelenet volt benne, aminél Reni helyében már ÉN vetettem volna rá magam a fiúra, és nem igaz, hogy Ő nem vette észre! Na igen, de azért szeretjük <3
Szóval ahogy ebből érezhető, Cortez és Reni kapcsolata “folyamatban van”. Vagyis valami., Olvassátok el!

Már csak neveket írok le, akiknek szerelmi kapcsolatban történik valami, pozitív/negatív/semleges/érdektelen:
Gomba, Kinga, Peti, Zsolti, Cortez, Edina, Macu, Móni. Lehet tippelgetni (a sorrend semmit nem jelent!)

Ricsi és Virág az abszolút stabil páros az egészben. Míg a többiek össze-vissza sodródnak, ők tökéletesen megvannak. És cukik!

Borító is dicséretet érdemel, és aki olvasta, tudja, mi az a levél rajta. És tudja, hogy miért érzem úgy, hogy a szívem gyorsabban kalapál, pedig nem is velem történt. na jó, Reni által (Hála Laurának), de . Átéltem. köszönöm! <3

Többet most nem írok, mert csak nagyon-nagyon spoileresen menne, azt meg ennél a kötetnél nem szeretném. Szóval ennyit, egy kis ízelítő. Sajnálom… De majd megköszönitek (akik még nem olvastátok!)! :)

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése