2012. november 12., hétfő

Kerstin Gier: Rubinvörös (Időtlen szerelem #1)

Eredeti cím: Rubinrot (Liebe geht
durch alle Zeiten)
Fordítás: Szakál Gertrúd
Kiadás: Könyvmolyképző, 2010
Oldalszám:334

Gwendolyn családjában mindenki arra vár, hogy unokatestvére, Charlotte, végre megkezdje az időben való visszaugrásait, mivel elérkezett abba a korba, amikor a tüneteknek kezdődniük kell. Charlotte-ot születése óta edzették, tanítotték történelemre, vívásra, hogy boldoguljon, mikor a múltban köt ki. Ám a különleges rosszullétek, melyek kísérni szokták az időugrást, nem jelentkeznek nála, hanem Gwendolyn lesz az, aki hirtelen máshol találja magát.
Most,miután ilyen fantasztikusan össze foglaltam, mi is lenne a könyv lényege, megpróbálnám kifejtei, ez mit is jelent, és miért is lett a kedvencem ez a könyv.
Először is jól van kitalálva benne az egész időutazás. Van egy gép (kronográf), ami a vér segítségével képes az időutazókat egy előre meghatározott helyre küldeni, hogy ott elapszáljanak (időt töltenek ott, ami után egy bizonyos ideig nem fognak hirtelen visszamenni az időben csak úgy). Előtte mindig felöltöztetik őket a megfelelő ruhákba is, vagyis nem tűnik el, ami rajtuk van (Az időutazó felesége).
Ugyan az egész könyv olyan, mint egy nagy prológus (GonoszKaktusz molyos kritikájában nagyon tetszett ez a kifejezés), mégsem éreztem csalódottságot, mikor vége lett. valahogy hasonló érzésem volt vele kapcsolatban, mint A lány, aki tud repülninél. Végre egy ifjúsági könyv, ami nem is akar több lenni annál. Tökéletes. Nincs rá más szó, én tényleg így éreztem.
Aztán ott van a címében, hogy Időtlen szerelem. Ennek ellenére nem erről szól, hanem az időutazásról. Komolyan, csak minimális, pont megfelelő szinten van jelen a szerelem, végre nem csöpögtünk meg olvadtunk meg csókolóztunk minden oldalon, hanem a fontosabb dolgokra koncentráltunk. Halleluja!
Kedvenc karakter persze itt se lett a főhősből (sajnos), de nem is volt vele baj. Magyarul nem idegesített, de nem is volt személyisége, ami még a jobbik változat (szerény véleményem szerint). A kedvencem Leslie, Gwen legjobb barátnője, és Gideon, a főhím lett. Indokolni nem tudok :)
Még pár dolog, ami tetszett a könyvben:
  • A tinik végre tiniként viselkedtek
  • A humor
  • Az átgondoltsága
  • Hogy van folytatás :)
  • A fejezetek előtt lévő, Őrzők Krónikájából vett idézetek, levél részletek
  • Saint Germain
Már készül belőle a film, aminek az előzetese szintén elnyerte a tetszésemet, itt meg s nézhetitek:Rubinrot Trailer
A főbb szereplők:
  • Maria Ehrich – Gwendolyn
  • Jannis Niewohner – Gideon
  • Laura Berlin – Charlotte
  • Jennifer Lotsi – Leslie
Néhány kép a filmből:
Poszter Gideonnal és Gwendolynnal

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése