2012. augusztus 5., vasárnap

Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Eredeti cím: The Chocolate Lover’s Club
Fordító: Földváry Kinga
Kiadás: Ulpius-ház, 2008
OLdalszám: 487
Lucy, Chantal, Autumn és Nadia a legjobb barátnők. Közös szenvedélyük a csokoládé, aminek a Csokoládé Mennyország nevű helyen előszeretettel hódolnak. Ők négyen alkotják a Csokoládéimádók Klubját. Ám mindegyiküknek vannak problémáik.

Lucy képtelen túllépni barátján, aki már nem először csalja meg, de mindig sikerül vissza szereznie a lány kegyeit.

Chantal és a férje szerelmi kapcsolta teljesen eltűnt, így Chantal kénytelen másképp kielégíteni a szükségleteit. Ám egyszer kirabolják, elviszik a legdrágább ékszereit, és ezt valahogy el kell titkolnia a férje elől

Autumn öccse nem képes belátni, hogy drogproblémái vannak. Nővéréhez költözik, munkája már nincs, és időről időre furcsa alakok tűnnek fel fenyegetőzve a lakásban. A sors iróniája, hogy Autumn egy rehabilitációs központban dolgozik, de nem tud segíteni az öccsének.

Nadia férjének is vannak szenvedélyei, méghozzá az online kaszinók, amikkel már adósságok tengerét halmozta fel, míg egy nap Nadia meg nem elégeli, és kisfiával, Lewisal együtt elköltözik a férjétől.

Lucy szemével látjuk az egész történetet, bár nem végig, de nála van csak E/1-es elbeszélés. És a csokoládé minden oldalon feltűnik! Komolyan, nem ez volt a legjobb választás, most hogy kiderült, én nem ehetek semmit, amiben tej van. Kicsit csorgott a nyála… Ennek ellenére élveztem a könyvet, szerintem épp jókor olvastam. Ez egy nyár esti regény. Könnyű, gyors, és valahogy mégis elrepít.

Egy nagy problémám mégis volt a könyvvel kapcsolatban, méghozzá Lucy személyébe. HOGY LEHET VALAKI ILYEN OSTOBA???Az a tipikus szereplő, akitől az ember egy sima falfelületet keres a fejének. Miután rajta kapja a barátját egy másik csajjal, már nem az első alkalommal, igent mond neki. Ott hagyja az összetört autót tele drága, egyedi tervezésű ruhákkal az út szélén, hogy oda rohanjon valakihez lemondani az estét. Mert minek telefonálna? Aztán meglepődik, hogy ellopják a ruhákat, és elvárja, hogy legyen egy cetli, amin elmondják, hova vitték, pusztán a biztonság kedvéért. Nos, ez az, ami pontot von le a történetből.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése